Ο λαθρομετανάστης κροκόδειλος.

Κακός χαμός με ένα κροκοδειλάκι που άφησε (;) κάποιος “συνάνθρωπος” στο τεχνητό φράγμα ενός ποταμού στην Κρήτη.

Να το πιάσουμε γιατί θα μας φάει , θα μας φάει τα ζωντανά μας , τρώει τις πάπιες κι ένα σωρό άλλες φοβίες ανασφαλών ανθρώπων που καθετί που ξεπερνά την καθημερινότητα και εξάπτει τις φοβίες τους αντιδρούν υστερικά ζητώντας άμεση απομάκρυνση ακόμα και αφανισμό.

Ο μύθος της “κοκκινοσκουφίτσας” και του κακού λύκου , αρχέτυπο της απειλής της φύσης ενάντια στον άνθρωπο – εξουσιαστή  βρήκε την σύγχρονη αποτύπωσή του στον κροκόδειλο της Κρήτης.

Ένα ζώο που ο άνθρωπος θέλησε  (όπως όλα τα άλλα) να το κάνει pet για δείξει την ανωτερότητά του , να τα χρησιμοποιήσει ως αυτοεπιβεβαίωση , να τα χρησιμοποιήσει ως ψυχοθεραπεία και συντροφιά , έφτασε στο σημείο να αποτελεί απειλή για τον πολιτισμό και την “φυσιολογική ζωή” και άρα απειλή που πρέπει να εξουδετερωθεί.

Στα 300χλμ πιο βόρεια  , σε ζωολογικό κήπο(φυλακή) της Αθήνας ζουν κροκόδειλοι σε αιχμαλωσία.Ακόμα και 3.000 χλμ βορειότερα , σε ζωολογικούς κήπου της Μόσχας , οι νοικοκυραίοι βλέπουν αυτοί και τα παιδιά τους ,κροκόδειλους σε αιχμαλωσία πληρώνοντας ακριβά την περιέργειά τους. Απαγορεύει ο πολιτισμός μας όμως  , οι ανοιχτές δυτικές δημοκρατίες μας , της ελεύθερη ύπαρξη πλασμάτων στη φύση , ό,τι είδους και να είναι , ακόμα και ανθρώπων.

Να πιαστεί ο κροκόδειλος , να αιχμαλωτιστεί και να κλειστεί σε φυλακή – ζωολογικό κήπο , να εξαλειφθεί η απειλή , να κάνει πράξη το κράτος τη μηδενική ανοχή , να δώσει ένα παράδειγμα πλήρους ελέγχου της κοινωνίας , να υπάρξει ασφάλεια και κανονικότητα και όλα αυτά όχι μόνο με την σύμφωνη γνώμη της ¨κοινωνίας” αλλά και κάτω από την αγωνιώδη παράκληση των κατοίκων να έρθει το κράτος να τους σώσει.

Αυτή η νοοτροπία και ” λογική ”  εμφάνισε τους πρόσφυγες ως λαθρομετανάστες (να υπάρξουν οι κροκόδειλοι στο φυσικό τους περιβάλλον , να υπάρξουν οι πρόσφυγες στη πατρίδα-φυσικό τους περιβάλλον).

Αυτή η νοοτροπία γέμισε το αιγαίο νεκρά κουφάρια ανθρώπων ,  αυτή η νοοτροπία έχτισε φράχτες στον Έβρο , αυτή η νοοτροπία έφτιαξε αμυγδαλέζες και κορίνθους.

 

Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.

ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΗΛΥΚΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥ.

ΨΟΦΟ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ – ΑΝΑΣΦΑΛΗ – ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

1 Comment

  1. Μπερδέψαμε τα μπούτια μας λέω εγω…Ακομα κ για αυτό το θέμα χρησιμοποιούμε πολιτικοκοινωνικούς όρους…Λυπάμαι αλλά δε θα συμφωνήσω με καμία από τις δύο προτασεις (οι πρώτοι λένε να φυλακιστεί ο κροκόδειλος σε ζωολογικό κήπο κ οι δευτεροι να μείνει εκεί που είναι). Πιστεύω ότι το καλυτερο κ για τον κροκόδειλο για όλους είναι να μεταφερθεί στο φυσικό του περιβάλλον (Αφρική ή Αμερική) κ να ζήσει ελεύθερος. Δεν μπορεί να μείνει στην Κρήτη γιατί πολύ απλά δεν είναι το φυσικό του περιβάλλον (το ζώο αυτό ζει σε θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς αρα το χειμώνα τι θα γίνει;).. Επίσης κανείς δε σκέφτεται τη διαταραχη που μπορεί να υπάρξει στο οικοσυστημα.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 271 other subscribers