Αναρχική συλλογικότητα Άλφα ρήξη

Μετά από μια διακριτική ”παρέμβαση” μιας άλλης ομάδας , η οποία ήταν απόλυτα σωστή, η siamo passati άλλαξε όνομα και θα λέγεται πλέον άλφα ρήξη.

Μια νέα συλλογικότητα του α/α χώρου δημιουργήθηκε στη Πάτρα.

Με τα παιδιά , μας συνδέουν κοινοί αγώνες και κοινή κοινωνική ζωή.

Ως σύντροφοι στο δρόμο  , θα είμαστε δίπλα τους ανεξάρτητα απ’ τις διαφορές που προκύπτουν μέσα από την κομμουνιστική τους προσέγγιση ,πράγμα που το πιστεύουν και οι ίδιοι : ”Είμαστε πεπεισμένοι όμως, ότι μας ενώνουν περισσότερα απ όσα μας χωρίζουν. Διαχωρίζοντας το πολιτικό από το κοινωνικό/προσωπικό, δηλώνουμε ότι οι όποιες συμφωνίες ή οι όποιες διαφωνίες μας με συλλογικότητες ή άτομα του «χώρου» θα γίνονται με βάση αυτή τη διάκριση.”

Αναρχική συλλογικότητα άλφα ρήξη

Είμαστε αναρχικοί, που εντασσόμαστε στην κοινωνική/κομμουνιστική παράδοση του αναρχισμού. Σημείο συνάντησης και ζύμωσης μας είναι οι δράσεις και οι κινηματικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες κατακτήσαμε το να μοιραζόμαστε κοινή αντίληψη, κοινή τακτική/στρατηγική για τον αγώνα, κοινούς προβληματισμούς και το κοινό όραμα για την αναρχοκομμουνιστική κοινωνία.

Τοποθετούμαστε απέναντι στο κεφάλαιο και το κράτος του, απέναντι στο φασισμό/ναζισμό και σε οποιαδήποτε μορφής διάκριση γεννά αυτό το βάρβαρο σύστημα. Τοποθετούμαστε απέναντι στην επιδίωξη για την κατάληψη της εξουσίας, δηλαδή σε ένα καινούργιο σύστημα που θα γεννά σχέση εξουσιαστή/εξουσιαζόμενου ή στην πολιτική διαχείρηση του υπάρχοντος. Η καταστροφή της εξουσίας μέσα από την ελευθεριακή επανάσταση που είναι ο στρατηγικός μας στόχος θα φέρει την αταξική κοινωνία της ισότητας και της ελευθερίας και την κατάργηση της πολιτικής.

Βασικό μας στόχο αποτελεί η διάχυση του αναρχικού λόγου και της αναρχικής πράξης στο κοινωνικό πεδίο, καθώς σήμερα παρά ποτέ έχουν ωριμάσει οι συνθήκες προκειμένου να ηττηθεί ο λόγος της διαχείρισης και της ηττοπάθειας μέσα στον κόσμο του αγώνα. Δικιά μας επιδίωξη είναι να δώσουμε στον κόσμο που επιλέγει να αντισταθεί την προοπτική της νίκης. Αξιακή στάση μας αποτελεί η παρέμβαση μας μέσα στα κοινωνικά μέτωπα και η επίτευξη μινιμουμ συμφωνιών με τα υποκείμενα που τα απαρτίζουν προκειμένου να προωθείται ο αγώνας και παράλληλα με αυτόν να προωθείται η αναρχική αντίληψη περί αυτού.

Δεν θα παρεβρεθούμε ποτέ σε πολιτικά μέτωπα, καθώς ως αναρχική συλλογικότητα δεν θέλουμε να δώσουμε ευκαιρία για άντληση πολιτικής υπεραξίας σε κανέναν επίδοξο εξουσιαστή, σε κανέναν επίδοξο διαχειριστή του καπιταλιστικού συστήματος ή κομιστή της ιδέας του σοσιαλιστικού κράτους. Για εμάς, δεν υπάρχει το δίλλημα μεταξύ ρεφορμιστικών και επαναστατικών κομματικών μηχανισμών. Για εμάς, υπάρχει η οριζόντια αναρχική επαναστατική δομή και η κάθετη αριστερή ρεφορμιστική δομή.

Δεν συμφωνούμε στην ομογενοποίηση των τάσεων με στόχο την μαζικότητα και πιστεύουμε στον πολύμορφο αγώνα. Δεν τρέφουμε αυταπάτες περί ενότητας του αναρχικού «χώρου». Είμαστε πεπεισμένοι όμως, ότι μας ενώνουν περισσότερα απ όσα μας χωρίζουν. Διαχωρίζοντας το πολιτικό από το κοινωνικό/προσωπικό, δηλώνουμε ότι οι όποιες συμφωνίες ή οι όποιες διαφωνίες μας με συλλογικότητες ή άτομα του «χώρου» θα γίνονται με βάση αυτή τη διάκριση. Σαν συλλογικότητα, θα παλέψουμε και εμείς από τη μεριά μας για όσο το δυνατόν περισσότερη κοινή δράση και συνεννόηση στο «χώρο», ο οποίος το τελευταίο διάστημα δέχεται την δίχως προηγούμενο κρατική καταστολή και  το δόγμα μηδενικής ανοχής που έχει επιβληθεί από την κυριαρχία απέναντι του και απέναντι σε όσα κοινωνικά κομμάτια επιλέγουν τον δρόμο της αντίστασης.

Με καθαρό αναρχικό λόγο και πράξη μέσα στον αγώνα, μέσα στο κοινωνικό πεδίο, αλλά μακριά από ιδεολογικές καθαρότητες.  Για την επικράτηση του δίκιου, για την επικράτηση της ελευθερίας απέναντι στις καπιταλιστικές, φασιστικές/ναζιστικές ή σοσιαλιστικές βαρβαρότητες. Για τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και την ΑΝΑΡΧΙΑ!

           Αναρχική συλλογικότητα άλφα ρήξη – σύντροφοι          (Α)

 

aa

3 Comments

  1. Ευχαριστούμε συντροφάρες!τα λέμε στους δρόμους της οργής και όχι μόνο… 🙂

    • Σας αγαπάμε από καρδιάς.-
      Ραντεβού στα γουναράδικα , ψυχή βαθιά , ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ! 😉


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s