Τί ώρα είναι κοινωνία;

Υπάρχει ένα σύστημα , μια κοινωνία (αυτή που ζούμε) που θεωρεί ότι τα μέλη της πρέπει να σέβονται το ένα το άλλο  και να βοηθιούνται μεταξύ τους.

Επιβάλλει κυρώσεις σε όσα μέλη της δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά και τα απομονώνει για να προστατέψει τα υπόλοιπα.

Αυτή η τιμωρητική για τους μεν και προστατευτική για τους δε διάθεση θεμελιώνεται στην εκπαίδευση που υποβάλλει τα μέλη της  (σε νεαρή ηλικία , στα σχολεία της ).

Προετοιμάζει λοιπόν τα νεαρά μέλη στην αυτοπειθαρχία , την εκπαίδευση των δεξιοτήτων τους , στην ανάγκη κοινωνικότητας και στο άνοιγμα του μυαλού τους.

Βλέπετε να γίνετε κάτι από όλα αυτά σε τούτη την κοινωνία;

Στα σχολεία αυτό που μαθαίνει στα παιδιά της είναι ο εγωκεντρισμός , η προσωπική επιτυχία , και η επιδερμική ενασχόληση με τα κοινωνικά θέματα.

Οι οικογένειες μαθαίνουν στα μέλη τους να ενδιαφέρονται μόνο για το οικογενειακό (μη πω μόνο για το προσωπικό ) όφελος , για την αξία των διαχωρισμών (εμείς είμαστε καλύτεροι , εξυπνότεροι , πιο μάγκες από τους άλλους ) , για την αδιαφορία απέναντι σ’ ό,τι δεν αγγίζει εμάς (μην ασχολείσαι , θα μπλέξεις ).

Αυτή η κοινωνία λοιπόν έχει την απαίτηση από τα μέλη της να έχουν ειλικρινή αισθήματα , να τηρούν συνειδητά τους νόμους και να λειτουργούν χωρίς υστεροβουλία και χωρίς κακή πρόθεση.

Αυτή η κοινωνία αφήνει ελεύθερο τον Βουλγαράκη επειδή ως επιφανές μέλος της λειτούργησε μεν νόμιμα αλλά όχι ηθικά.

Αυτή η κοινωνία αφήνει τους μεγαλοεπιχειρηματίες να καταστρέφουν δάση και τις παραλίες , φροντίζοντας να ψηφίσει νόμους που κάνουν τις πράξεις τους νόμιμες αλλά σε καμία περίπτωση ηθικές.

Αυτή η κοινωνία οργανώνει πάρτυ στην Μύκονο , με 4.000 ευρώ την πολυθρόνα και αφήνει τους καρκινοπαθείς της να πεθάνουν μόνοι και αβοήθητοι , επειδή κάνει περικοπές εξόδων στον τομέα της Υγείας , για να ξεχρεώσει δάνεια και μίζες που έχουν διαχειριστεί τα επιφανή στελέχη της…

Αυτή η κοινωνία θεωρεί ότι τα μέλη της είναι μόνο όσοι έχουν γεννηθεί σε αυτόν τον τόπο (ακόμα και εγκληματίες ) και απορρίπτει ασυζητητί οποιονδήποτε είναι από άλλο τόπο.

Αυτή η κοινωνία ζητά από έναν αλλοδαπό , να σηκώσει όλα τα βάρη της και να τιμωρηθεί για όλα τα κακά του τόπου , επειδή κακοποίησε βάναυσα ένα κοριτσάκι.

Αυτή η κοινωνία ψάχνει να βρει  εξιλαστήριο θύμα σ’ ένα ξένο που δεν έχει καμμία γνώση της κοινωνικής ευθύνης , που δεν διδάχτηκε ποτέ τι είναι καλό και τι κακό , που τον εκμεταλλεύτηκαν τα ντόπια αφεντικά του , που τον κακομεταχειρίστηκαν , που τον ταπείνωσαν , που τον άφησαν νηστικό , φοβισμένο , ξένο.

Ε , λοιπόν κοινωνία είναι ώρα να πας να γαμηθείς !

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s