Δεν υπάρχει διαπλοκή στην Ελλάδα!Μόνο πόλεμος συμφερόντων.(Vol1)

Από τις εκλογές ως σήμερα κορυφώθηκε η αντιπαλότητα των δύο πόλων που ασκούν εξουσία στην ελληνική κοινωνία.

Από την μια πλευρά το βαθύ κράτος όπως αυτό εκφράζεται από τους ”κληρονομικούς” διευθυντές της δημόσιας διοίκησης (γενικοί γραμματείς υπουργείων,διευθυντές οργανισμών) και από την άλλη το κράτος των οικονομικών συμφερόντων (τραπεζίτες,βιομήχανοι,χρηματιστές).

Η εξουσία των πολιτικών έχει πάψει να υφίσταται στην Ελλάδα από την εποχή του Κοσκωτά , με τα νέα τζάκια που δημιουργήθηκαν  τότε.

Κάτω από αυτό το πρίσμα η παραίτηση Νικολόπουλου αποτελεί την κορύφωση της προσπάθειας των πολιτικών να μπουν σφήνα ανάμεσα στην διαρχία βαθέως κράτους και οικονομικά ισχυρών.

(Ο Νικολόπουλος την περίοδο 2009-12 δεν είχε εκλεγεί βουλευτής , και το κόμμα του , η ΝΔ , τον είχε τοποθετήσει ανάμεσα στα άλλα και υποδιοικητή του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων.Έχει λοιπόν πείρα και από την πολιτική και από την δημόσια διοίκηση και όχι μόνο…)

Όσο καιρό κυβερνούσαν οι Μητσοτάκης , Σημίτης , Καραμανλής το βαθύ κράτος είχε το πάνω χέρι.  Συνδικαλισμός , ρουσφέτια , αναξιοκρατία και μίζες , ΠΟΛΛΕΣ μίζες.

Οι τραπεζίτες και οι εργολάβοι ”έσπρωξαν” τον ΓΑΠ και προσπάθησαν ν α διαλύσουν τους μανδαρίνους της δημόσιας διοίκησης.

Ο Νικολόπουλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την οργή του κόσμου εναντίον των χρηματοοικονομικών κέντρων της προηγούμενης περιόδου και , αφού το βαθύ κράτος ήταν υπό διάλυση , προσπάθησε να επανακτήσει τον κυρίαρχο ρόλο για τους πολιτικούς .

Ο αρχηγός του όμως , ο Σαμαράς , τον πρόδωσε και ενώ του υποσχόταν άλλα , τελικά έκανε πίσω.

Ο Νικολόπουλος έφυγε τρέχοντας γιατί ήξερε ότι όταν μαλώνουν οι ελέφαντες την πληρώνουν τα μυρμήγκια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο δούρειος ίππος της εκκλησίας στην προσπάθειά της να γίνει πόλος εξουσίας ήταν για πολλά χρόνια ο Στ.Παπαθεμελής.

Όταν αυτός αποσύρθηκε στη θέση του ”διορίστηκαν”  ο Ευ.Βενιζέλος και ο Ν.Νικολόπουλος.

Αν θέλει κανείς να δει σε ποιο σημείο ακριβώς βρίσκεται η χώρα πρέπει να βρει τους κύριους εκφραστές των τεσσάρων πόλων που ασκούν ή προσπαθούν ν ασκήσουν εξουσία : Κυβέρνηση – βαθύ κράτος της δημόσιας διοίκησης – τράπεζες , κατασκευές και ΜΜΕ – Εκκλησία.

Σας έχω δώσει τους εκφραστές της εκκλησίας , ξέρετε την κυβέρνηση , ε… βρείτε και τους εκπροσώπους των άλλων δύο!

Την βραδιά της παραίτησης Νικολόπουλου τα μυστικά συμβούλια οργίασαν και αν ψάξει κανείς να δει ποιοι συναντήθηκαν με ποιους θα έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης στην Ελλάδα. (φωτογραφίες και πρόσωπα και συζητήσεις θα δημοσιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή).

Στην Χαλκιδική , με αφορμή τα μεταλλεία χρυσού , τα οικονομικά συμφέροντα κάνουν μίνι επίδειξη δύναμης και προθέρμανση για αυτά που θα ακολουθήσουν.

Η κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό ξεκινά πογκρόμ κατά των μεταναστών.

Η εκκλησία απειλεί ότι θα ξεσηκώσει τους πιστούς αν συμβεί κάτι εναντίον της.

Η δημόσια διοίκηση , όπως γιγαντώθηκε επί Κουτσόγιωργα και Αντρέα , έτσι ξεφούσκωσε και δείχνει ανύμπορη να αντιδράσει.

Στην Ελλάδα δεν λειτουργεί κανένα από τα οικονομικά και κοινωνικά μοντέλα που υπάρχουν παγκοσμίως (η πλάκα είναι ότι οι εκφραστές των συμφερόντων κατηγορούσαν  τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ότι το μοντέλο διακυβέρνησης που προτείνει δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο…λες και το δικό τους υπάρχει!)

Δεν προτείνω αλλά απαιτώ να ξεσηκωθούμε αμέσως , ενάντια σε αυτούς που μας σκοτώνουν!

#thegameagainstGreece

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 271 other subscribers