Δολοφονία ή δολοφονία ;

Άφησα να περάσουν μερικές μέρες από το συμβάν της Παιανίας πριν αποφασίσω να σας μιλήσω για αυτό.

Μια ομάδα διαρρηκτών , αν πιστέψουμε τους ”αυτόπτες” και την αστυνομία , μπαινόβγαιναν στα σπίτια της περιοχής χωρία να καταφέρουν να κλέψουν τίποτα (δεν υπάρχει καμμια καταγεγραμμένη κλοπή στην περιοχή εκείνο το βράδυ).

Μπαίνουν στο ένα σπίτι , φεύγουν , επιχειρούν να μπουν σε κάποιο άλλο , πέφτουν τα σαμπουάν που ήταν στο παράθυρο του μπάνιου , φεύγουν οι διαρρήκτες , μπαίνουν σε άλλο σπίτι , βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό μιας γυναίκας , κατεβαίνουν τα παιδιά της από τον επάνω όροφο , πλακώνονται στο ξύλο , φεύγουν οι διαρρήκτες , μπαίνουν σε άλλα σπίτια και πάλι δεν καταφέρνουν τίποτα , τα δυο αγόρια κυνηγούν τους διαρρήκτες στους δρόμους της περιοχής , τους βλέπουν ξαφνικά , γλιστράει το ένα αγόρι , εκπυρσοκροτεί το κυνηγητικό όπλο που κρατά στα χέρια του , σκοτώνεται ο ένας διαρρήκτης δυο ώρες μετά την εισβολή στο σπίτι των νεαρών , έρχεται η αστυνομία (τόσες ώρες που ήταν ; ) και συλλαμβάνει τον άλλον διαρρήκτη.

(Ούφφ! πρώτη φορά γράφω τόσο μεγάλη πρόταση.Τα μεγαλύτερα ψέμματα κρύβονται σε μεγάλες προτάσεις.)

Την επόμενη μέρα ο δικηγόρος του νεαρού δηλώνει ότι ο πελάτης του έχει τεράστιο πρόβλημα συνείδησης και έχει μετανιώσει.

Ο νεαρός οδηγείται στον εισαγγελέα κάτω από τα χειροκροτήματα του πλήθους που φωνάζουν ”αθώος”.

Ο εισαγγελέας του απαγγέλει κατηγορία για δολοφονία εν βρασμώ ψυχής και τον ελευθερώνει (μέχρι το 2015 που ίσως γίνει η δίκη).

Πληροφορίες θέλουν τον νεαρό να είναι φοιτητής ιατρικής σε βαλκανική χώρα , καλό παιδί , ήσυχος , νομοταγής.

Αποκαλύπτεται όμως και η κατάσταση του δολοφονημένου διαρρήκτη. Λέγεται ότι είναι Αλβανός μετανάστης , έχει τέσσερα παιδιά , η γυναίκα ή η μητέρα του είναι ετοιμοθάνατη από καρκίνο και άλλα.

Η πρώτη πράξη του νεαρού μόλις αποφυλακίζεται είναι να γράψει στο facebook ότι ζητά συγνώμη , ότι καταδικάζει τη χρήση όπλων και ότι λυπάται για την πράξη του.

Τα δέχομαι όλα ( ας πούμε …) εκτός από ένα : ο ”βρασμός ψυχής” πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια που έχει αναγνωριστεί από εισαγγελέα.

Κυνηγάει κάποιος , επί δύο ώρες , με ένα δίκαννο στο χέρι , κάποιον που μπήκε στο σπίτι του και μόλις τον βλέπει γλιστράει και το όπλο πυροβολεί … κατά λάθος…

Τέλειωσε αυτό όμως , η δικαιοσύνη μίλησε !

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι το τελευταίο οχυρό της κοινωνίας , όπως είναι δομημένη , έπεσε.

Η αυτοδικία γίνεται αποδεκτή και από τους πολίτες (κοινή γνώμη και το πλήθος έξω από τον ανακριτή) και από την δικαιοσύνη(ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη).

Η σάπια κοινωνία σας που κινητοποιεί ή επιβραδύνει την αστυνομία και τη δικαιοσύνη , σε ένα σορό άλλα γεγονότα , επιτρέπει να σκοτώνει ο ένας τον άλλον.

Η υποκρισία του κόσμου περισσεύει και η δικαιοσύνη ακολουθεί τον λαικισμό της στιγμής.

Άνθρωποι φυλακίζονται για χρέη των 300 και των 500 ευρώ και άλλοι αφήνονται ελεύθεροι για ανθρωποκτονία.

Η ΚΡΙΣΗ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

Μόλις μια καπιταλιστική ή κομμουνιστική κοινωνία βρεθεί σε δύσκολη θέση γίνεται επιθετική , αλλοπρόσαλλη , νευρωτική , δολοφονική , απολυταρχική , κλειστοφοβική και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε .

Βλέπετε , δεν έχουν φροντίσει , αυτού του είδους οι κοινωνίες να εκπαιδεύσουν και να προετοιμάσουν τους πολίτες τους για ακραίες καταστάσεις (θυμηθείτε τι έγινε με την κατάρρευση  των πρώην σοσιαλιστικών – κομμουνιστικών κρατών.)

Οι πολίτες έχουν μάθει να καθοδηγούνται σαν τα πρόβατα σε περιόδους ευημερίας.

Καταναλώνουν , δουλεύουν , διασκεδάζουν , ζουν όπως ακριβώς τους έχουν δείξει.

Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και καταρρέουν τα πάντα τότε αποσυντονίζονται .

Αυξάνεται η πορνεία , η χρήση ναρκωτικών , οι ληστείες , οι διαρρήξεις , οι δολοφονίες , οι απαγωγές (την ίδια μέρα απήγαγαν και ένα 15χρονο) , οι αυτοκτονίες και οι ψυχικές αρρώστιες.

Αυτά είναι τα σταθερά θεμέλια και αυτή είναι η κοινωνική συνοχή.

Αυτό είναι το  κράτος πρόνοιας , αυτή είναι η ασφάλεια του πολίτη , αυτή είναι η προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας που σας έχουν εγγυηθεί οι ηγέτες σας.

Τέτοια κοινωνία , που όταν ευημερεί κρύβει τα προβλήματά της κρύβει τα προβλήματά της κάτω από το χαλί και όταν βρίσκεται σε κρίση τα προβλήματα την καταβροχθίζουν , ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΩ.

Αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα . Θεωρείτε ότι ι ιδιοκτησία είναι ανώτερη από την ανθρώπινη ζωή.

Ζητάτε το νόμο της ζούγκλας , σε λάιτ εκδοχή όμως.

Είναι τέτοιος ο βαθμός κατάπτωσης που ακόμα και το θεμέλιο της κοινωνικής σας αναγκαστικής συνοχής , η δικαιοσύνη , γίνεται λάστιχο και αυτά που είναι κολάσιμα  σε περιόδους ευημερίας , γίνονται διαπραγματεύσιμα σε καιρούς κρίσης.

Δεν έχετα καταλάβει πως η κοινωνία που έχετε δομήσει είναι μόνιμα σε κρίση ;

Δεν έχετε καταλάβει ότι μόνο κακό μπορεί να παράξει μια τέτοιου είδους κοινωνική οργάνωση.

Δεν έχετε καταλάβει ότι έχετε εξορίσει την ισορροπία;

Δεν έχετε καταλάβει ότι αποτύχατε ;

Θα με βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας , στους δρόμους να γκρεμίζω την σάπια κοινωνία σας.

Όσο θεωρείτε ότι οι βιτρίνες των καταστημάτων σας είναι πιο σπουδαίες από τα παιδιά των ανθρώπων τόσο θα χειροτερεύει η κατάστασή σας (μερικοί ελληνάρες άρχισαν πογκρόμ εναντίον των παιδιών των μεταναστών που πάνε στους παιδικούς σταθμούς).

ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ.

#thegameagainstGreece

1 Comment

 1. @Άνθρωποι φυλακίζονται για χρέη των 300 και των 500 ευρώ και άλλοι αφήνονται ελεύθεροι για ανθρωποκτονία.

  Εδώ αφήνονται ελέυθεροι, έμποροι ναρκωτικών, δολοφόνοι κατ’ επάγγελμα κτλ και όπως λέτε πολύ σωστά εκείνοι που φυλακίζονται και παραμένουν φυλακισμένοι είναι όσοι χρωστάνε 300 και 500 ευρώ.

  Η δυκαιοσύνη είναι τυφλή(sic), αλλά όπως έλεγε ο Χοντζας έχει στόμα και τσέπες.

  Συμφωνώ απολύτως ότι σε καμία περίπτωση τα υλικά αγαθά δεν υπερτερούν της αξίας μια ανθρώπινης ζωής.
  Εχω προσωπική εμπειρία αγαπητέ και ενώ μπορούσα δεν αντέδρασα με βια κατά των διαρρηκτών στο κατάστημα μου, γνωρίζοντας στην τελική ότι θα βρεθώ εκτός απο κατεστραμένος οικονομικά και κατηγορούμενος σύμφωνα με το νόμο, αλλά εάν σκότωνα κάποιον τότε δεν θα μπορούσα να ζήσω διότι θα με κατεδίκαζε η ίδια η συνείδησή μου.

  Στην προκειμένη περίπτωση όμως ας αναλογιστούμε λίγο τι αισθάνεται κανείς όταν βλέπει έναν οπλισμένο μέσα στο σπίτι του να κρατά φονικό όπλο απειλώντας αγαπημένο του πρόσωπο.

  Δεν εγκρίνω την πράξη, αλλά δίνω κάποια ελαφρυντικά στον νεαρό.

  Ποιός φρόντισε να μας μάθει τα στοιχειώδη αγαπητέ, ώστε να μπορούμε να έχουμε την συνείδηση ότι σε καμμία περίπτωση δεν αφαιρούμε ανθρώπινη ζωή παρά μόνο για την αυτοπροστασία μας;
  Το σχολείο μήπως;;;;
  Επ αυτού είστε πιο αρμόδιος απο εμένα να απαντήσετε σαν εκπαιδευτικός.
  Το κράτος η τηλεόραση;;;;
  Τα χάλια μας τα μαύρα έχουμε σαν κοινωνία άλλα ποιός φταίει τελικά;


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s