Είναι πιο εύκολα να κυβερνάς γκαρσόνια παρά επιστήμονες

#thegameagainstGreece

Αυτό που με πληγώνει πιο πολύ , στην όλη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα , είναι η φυγή – μετανάστευση νέων ανθρώπων απ’τη χώρα.

Διαβάζω συνεχώς για Έλληνες που φεύγουν ή σκοπεύουν να φύγουν από τη χώρα ,  γιατί δεν μπορούν να βρούν δουλειά καιν να ζήσουν μια ζω΄η που θα ανταποκρίνεται στο μορφωτικό τους επίπεδο.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ζημιά για μια χώρα απ’το να χάνει το έμψυχο δυναμικό της και να μένει χώρις τους πιο μορφωμένους ανθρώπους της.

Στην Ελλάδα ένα παιδί , από την ώρα που γεννιέται μέχρι που θα τελειώσει το σχολείο και το πανεπιστήμιο , είναι κάτω από την απόλυτη προστασία του κράτους. Η ασφάλεια των γονιών πληρώνει τον τοκετό , τους παιδιάτρους , τους δασκάλους και τη σχολική ζωή καθώς και τις παροχές στο πανεπιστήμιο. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ.Μιας και ζούμε σε μια καθαρά καπιταλιστική κοινωνία ,  το φυσιολογικό θα ήταν το κράτος να θελήσει να κάνει απόσβεση των κεφαλαίων που διέθεσε .

Αυτό που είναι ζημιά για την Ελλάδα όμως είναι το κέρδος για τα κράτη που θα υποδεχθούν τους νέους της. Είναι σημαντικότατο κέρδος για μια χώρα να εντάσει στο δυμανικό της έτοιμους επιστήμονες που έχουν πληρώσει άλλοι για την μόρφωση και την ανατροφή τους.

Θα μου πείτε όμως : τι πρέπει να γίνει ; Να παραμείνουν οι νέοι στην Ελλάδα , ψάχνοντας άδικα να βρουν μια δουλειά αντάξια των σπουδών τους ικανοποιόντας έτσι τα ακραία εθνικιστικά μας ένστικτα ή να αναζητήσουν αλλού μια αξιοπρέπεια στην ζωή τους ; Πάντα ήμουν υπέρ του διεθνισμού και της ανάμειξης πολιτισμών και πάντα θα υπερασπίζομαι αυτή τη θέση μου. Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει τη ζωή και τις ευκαιρίες του. Ο θεσμός του κράτους (που δεν τον πιστεύω καθόλου) όμως θα έπρεπε να προφυλάσσει τους πολίτες του από τέτοιες καταστάσεις .

Ακόμα και αν η Ελλάδα καταφέρει να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα (πράγμα που δεν βλέπω) ποτέ δεν θα καταφέρει να αποκτήσει μια θέση μεταξύ των αναπτυγμένων κρατών. Θα έχει δωρίσει χιλιάδες επιστήμονες στα άλλα κράτη του κόσμου και θα έχει κρατήσει τους λιγότερο μορφωμένους πολίτες της. Αυτό που λέγαμε κάποτε για   ”γκαρσόνια της Ευρώπης”    θα γίνει πραγματικότητα .

Βολεύουν όλα αυτά βέβαια και αυτούς που μας κυβερνάνε . ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ .

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s